Občutek za sneg

Preden začne padati sneg je v zraku poseben vonj. Vonj po snegu, ki s sabo neizogibno prinese tisti znani, tihi in speči občutek. Občutek za sneg.

Rada imam sneg. Prinaša mir in spokojnost. Ustavi te in te prizemlji. Razgali majhnost in nepomembnost človeka. Razgali šibkost in ranljivost. In hkrati, ko neha padati in končno zopet posije sonce, razkrije neizmerno lepoto zime. Hladno in pomirjujočo. Tiho in spokojno. Lepoto severnih obzorij, ki prinaša čistost in enostavnost. Preprostost v vsej svoji veličini.

Rada imam občutek snežink na obrazu. Ko se počasi topijo in izginjajo. Vsaka drugačna in vsaka posebna.Rada imam zvok škripanja snega pod nogami. Neizmerno veselje, ko se vržeš v nedotaknjen sneg. Ujame te v svoj hladni, pa vendar mehki objem. In takrat te za bežen trenutek prešine občutek topline, ki jo daje zima. Rada imam odblesk sonca na snegu in lomljenje žarkov. Ples tisočerih kristalčkov in topečih se kapljic. Zima je čas dišečih začimb. Vročega čaja, kuhanega vina in pordelih lic.

Zopet je tu. Občutek za sneg.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja