Avstralija

Dolgo časa sem se izogibala pisanja o Avstraliji. Zdaj pa je prišel čas, da začnem pisati o njej, saj me je vsako od mojih popotovanj doslej izoblikovalo v osebo, kakršna sem zdaj. Amerika je prebudila spečo slo po novih doživetjih, tujih krajih in neznanih obrazih. Dvignila me je v oblake in še danes ima v mojem srcu posebno mesto. Azija pa…recimo, da me je zopet prizemljila.

Dolgo si nisem dovolila priznati, da me je Avstralija zlomila. Na nek svoj poseben način me je očistila. Odpadli so še zadnji koščki, ki so me v življenju držali nazaj. In če se je od takrat zgodilo še ogromno drugih stvari, ki so dokončno obrusile mojo osebnost, je Avstralija tista, ki me je zlomila. In nato znova sestavila nazaj.

Dejansko me je soočila s samo seboj in mi pokazala, kdo sem. Nastavila mi je ogledalo in me pomirila. Dala mi je priložnost, da sem znova našla tisto malo, divjo deklico, ki je imela vedno potolčena kolena in razmršene lase. Za katero sem si obljubila, da je ne bom nikoli več izgubila.

Ja, Avstralija me je zlomila. In me nato spet sestavila nazaj. S svojo drugačnostjo, nenavadnostjo, raznolikostjo, sproščenostjo in na trenutke dolgočasnostjo. Zato je zdaj prišel čas za Avstralijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja