Umetnost ulice #2

Tistega dne je bilo sonce že visoko na nebu, ko sem se sprehajala po razrvanih ulicah Havane. Ta ulica je bila nekaj posebnega. Morda nekaj najlepšega, kar sem kdaj videla v življenju. Delo človeških rok. Preplet barv, oblik in materialov. Umetnost na vsakem koraku. Vodnjak kreativnosti in ustvarjalnosti. Obsijan z vročim kubanskim soncem.

Ljudje imamo veliko napak. Pa tudi veliko vrlin. In talentov. Ki so, če so uporabljani pravilno, hkrati nesmrtni in navdihujoči. Sposobni smo izjemne veličine in blazne nizkotnosti. Pa vseeno obstajajo kraji, ki potrjujejo, da je vse mogoče. Tista ulica je bila v tistem dopoldanskem soncu tako zelo spokojna. Navduševala me je na vsakem koraku. Čarala nasmeh na obraz. Zapeljevala na vsakem koraku.

Bila je moje zatočišče. Kraj, kjer so kraljevale barve. Dramatičnost igre svetlobe in senc. Barv, oblik in materialov. Kraj, kjer pozabiš na čas in prostor. Ko te ne zanima nič drugega kot to, kakšno umetniško presenečenje te čaka za naslednjim vogalom.

Kuba je veliko več kot le revolucija, rum, cigare in stari avtomobili. Je oaza umetnosti, ki se upira majhnosti in omejenosti. In odpira novo obzorja ter navdušuje. S svojo umetnostjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja