Če ne poskusiš, ne boš nikoli vedel

Charles Bukowski je nekoč izjavil, da moraš najti tisto, kar ljubiš, kar te navdihuje in mu dovoliti, da te ubije. Kontroverzno in hkrati izjemno resnično. Skoraj preroško. »Find what you love and let it kill you.« Noro? Morda.

 

Strast je tista, ki nas poganja, nas žene. Daje nam občutek, da smo živi. Stvari, ki jih počnemo s strastjo nam prinašajo največ užitka in zadovoljstva. Najbolj se nam posrečijo. Takrat namreč živimo s polnimi pljuči.

 

Potovanja, kraje, dogodke si zapomnim po občutkih, po čustvih, ki so me prevevala na tistem kraju v tistem trenutku. Želim si jih preliti v svoje zapise. Izraziti jih želim na fotografijah, ki jih objavim. Deliti občutek, pričarati vzdušje, morda navdihniti, da se vsi potopimo v raziskovanje in doživljanje okolja okoli sebe.

 

Potovanja so mi dala nekaj največjih življenjskih lekcij dosedaj. Lekcij prepuščanja trenutku in zaupanja ljudem. Da bo na koncu res vse v redu in da se vse zgodi z razlogom, da se nečesa naučimo. Potovanja so namreč nenehno spogledovanje z življenjem. Imajo vzpone in padce. So tisto, kar me navdihuje in hrani mojo dušo.

 

Živimo v času, ko naj bi vse imelo svojo ceno. Ko naj bi imeli svoja čustva pod kontrolo, ko naj bi vse počeli premišljeno in sledili nekemu vnaprej določenemu cilju. In vendar življenje pač ni tako. Življenje preseneča. Podari darove ravno tam, kjer jih najmanj pričakujemo.

 

So, are we having fun yet?

 

 

Zapis je bil v daljši obliki najprej objavljen v internem mediju Zavarovalnice Triglav Povej naprej. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja