Trenutki sreče

Imam srečo, da imam okoli sebe ljudi, ki me navdihujejo. Silijo k razmišljanju. K hvaležnosti za vse, kar imam. K temu, da iz sebe potegnem tisto najboljše.

Zadnje čase pogosto razmišljam, kaj je tisto, kar me osrečuje. Kar daje smisel vsakemu dnevu. Kar mi daje zagon vsako jutro. Kaj je tisto, kar me žene naprej. Če bi trdila, da vem odgovore na vsa ta vprašanja, bi se grdo zlagala.

Zakaj potuješ, me je vprašalo že veliko ljudi. Zaradi trenutkov sreče. In impulza, ki me vedno znova sili na pot. Kljub temu, da vedno raje pridem nazaj domov. Da znova vidim meni ljube ljudi. Ki me navdihujejo.

Vem pa, kaj je tisto, kar me osrečuje. Rečem jim trenutki sreče. Trenutki, ki so se mi vtisnili v spomin. Niso stvari, temveč doživetja. In v zadnjem času sem postala zbiralka. Trenutkov sreče. Ki so vsepovsod, samo najti jih moramo, se jim prepustiti in ceniti.

Od sonca posvetljene lasne konice, filmi in poezija na prostem, kopanje s slonom na Tajskem, meditiranje nad Grand Canyonom, stejk z jastogom v Perthu, skriti tolmuni zahodne Avstralije, plave lagune Filipinov, začimbe s Šri Lanke, roadtripi po cestah Novega sveta, ledena pravljica polarnega kroga. Kozarec vina in prleški vinogradi. Prekmurske meglice. Gozdovi Trojan. Čakanje na vlak in ploha v Mannheimu. Love boat v Hamburgu. Moj ljubljeni New York. In Rim, Pariz, San Francisco in Sydney. Nešteto sončnih vzhodov in zahodov. Noči, polne upanja, zvezd in mesečine. Štetje utrinkov in zelena barva Soče. Vse to in še več so moji trenutki sreče. Ki sem jih delila z meni ljubimi ljudmi.

V življenju nam je dano mnogo stvari. Redke so tiste, ki jih lahko izbiramo. Zato so to tiste stvari, ki jih najbolj cenim. Moje trenutke sreče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja