Trinidad

Obstajajo kraji, ki v meni zbujajo poseben občutek. Občutek, da je vseeno. Da ni pomembno. Da je brez veze. Kjer se osredotočaš na tukaj in zdaj. Ne gledaš v preteklost, ne razmišljaš o prihodnosti. Samo si.

V Trinidadu mi je bilo vseeno. Bilo je sproščeno, mirno vzdušje. Vroči dnevi. Noči, v katerih je nežno pihal veter. Ulice, ki so se še dodatno razživele, ko je padel mrak. Restavracije in bari, odprti na ulico. Ljudje, ki so živeli tukaj in zdaj, v sedanjosti. Živahna kubanska glasba, ki se je vsake toliko zavila v nostalgično romantično smer. Brez stresa, brez pričakovanj.

Ravno prava družba, mojito in cigara. Sproščeni pogovori, smeh in ples na ulici. Brez stresa in brez skrbi. Morda najboljše slovo od starega in pozdrav novemu letu do sedaj. Sproščeno in brez pričakovanj.

Pričakovanja so pravzaprav tista, ki nas ubijajo. Na tiho in od znotraj. Kaj bi se moralo zgoditi, kaj moramo storiti, brez česa ne moremo živeti. Scenariji, ki si jih sami napišemo. In se potem čudimo, zakaj se v realnosti ne obnesejo. Pričakovanja so tista, ki nas najbolj zjebejo. Kako bi morali živeti, kaj bi morali početi, kako bi naše življenje moralo potekati. Kako bi se morali ljudje obnašati do nas in kje so meje, ki jih nikoli ne bi smeli prestopiti.

Morda so pričakovanja najhujša oblika diktature. Ker življenju jemljejo čarobnost. Trenutka, kraja in časa. Enostavnosti užitka, ko zapreš oči in je glasba edina stvar, ki jo slišiš. Občutek njenih vibracij na koži in pretok energije, ki jo ustvarja v našem telesu. Življenju jemljejo enostavnost užitka v malih stvareh. Glasbe, ki te vabi k plesu in riše nasmeh na obrazu. Mojita, ki ti boža grlo. Cigare, ki deluje zelo nonšalantno.

Pričakovanja so tista, ki nas ponavadi ubijejo od znotraj. Ker pozabimo, kaj zares šteje. Le življenje samo. Zato potrebujem kraje, kot je Trinidad. Ki se te dotaknejo, da se ponovno spomniš, da je pomembno le življenje. Brez pričakovanj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja